Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Gaziler Günü” kutlanıyor

 Gaziler Günü” kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde Pazartesi günü düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Erdek Kaymakamlığından yapılan açıklamada; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilk tören saat 10.00da yapılacak.

19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde Pazartesi günü düzenlenecek törenlerle kutlanacak.
Erdek Kaymakamlığından yapılan açıklamada; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilk tören saat 10.00`da yapılacak. Erdek Kaymakamlığı başkanlığında bir heyet Büyük Önder Atatürk`ün Anıtına çelenk sunulup saygı duruşunda bulunacak.
Gaziler Günü dolayısıyla  Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı`nda yapılacak çelenk koyma töreni için törene katılacak heyet ve çelenkler saat 09:45`de tören alanında hazır edilecek.
İlçemiz Cumhuriyet Meydanındaki törene, Erdek Kaymakamı, Erdek Garnizon Komutanı ile Erdek Belediye Başkanı birlikte katılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen subay tarafından yapılacak. 
Törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Mamulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Mamulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcileri ile Malul Gaziler de bulunabilecek.
Erdek Cumhuriyet alanındaki törenin sona ermesini takiben, Feribot İskelesinde bağlı bulunan Deniz Kuvvetlerine ait gemi, gazi ailelerinin ziyaretine açılacak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false